Liceul Tehnologic Simion Mehedinți Galați

Proiect:
Integrarea tinerilor in dificultate pe piata muncii

Integrarea tinerilor in dificultate pe piata muncii

Scoala noastra a castigat in anul 2008, in cadrul programului european Leonardo da Vinci-proiectul ,,INTEGRAREA TINERILOR IN DIFICULTATE PE PIATA MUNCII’’ -scoala coordonatoare.

Proiectul nostru se centreaza pe imbunatatirea legaturii dintre experienta teoretica si practica dobandita in scoala noastra cu realitatea pietei muncii din fiecare tara.

Scopul proiectului este sa faciliteze integrarea tinerilor in dificultate din unitatile noastre, pe piata muncii, chiar si la nivel european. Ne vom centra atentia in mod special, asupra tinerilor cu probleme sociale, cunostinte minime de baza, dificultati in invatare, subestimare. Grupul tinta include atat profesori cat si elevi, care vor invata de la partenerii lor metode noi de a se implica in fluxul real al practicii pe piata muncii. Dezvoltarea abilitatilor elevilor sa va face in parteneriat cu agentii economici locali. Ei vor organiza stagiul de practica si vor asigura pentru elevi transferul de bune practici.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt elevii aflati in formare profesionala initiala in domeniul tamplariei, textil, si mecanicsi9 care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in cadrul industriei. Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt ceilalti elevi si cadre didactice din cadrul scolii cu care beneficiarii directi isi vor impartasi noile aptitudini si competente dobandite.

Partenerii internationali in acest proiect sunt din tarile:Scotia, Spania si Turcia, iar partenerii locali sunt: Consiliul Judetean Galati; Inspectoratul Scolar Judetean Galati; Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca; Merco Instal Construct; Automacanica; Asociatia Parintilor, Centrele de plasament pentru minori, Episcopia ,,Dunarea de Jos’’ Galati, Gradina Botanica.

In luna septembrie a avut loc o intalnire din cadrul proiectului cu intregul personal, cu partenerii locali si economici in cadrul careia sau prezentat obiectivele proiectului si rezultatele asteptate. Intalnirea cu presa a avut ca scop prezentarea importantei Deschiderii Portilor Europene pentru Tinerii in Dificultate (EOGYN), si a integrarii acestora pe piata muncii.

Politica cookies

Momentan nu colectam, nu stocam si nu partajam prin intermediul site-ului date despre dumneavoastra. Cookie-urile folosite sunt doar functionale. Puteti consulta politica noastra de confidentialitate aici Politica de confidentialitate. 

/*genereaza link PDF fara bara de instrumente*/ /* */ /*dezactiveaza click dreapta pe PDFuri*/ /*dezactiveaza click dreapta */