Liceul Tehnologic Simion Mehedinți Galați

“Meseria – cale spre succes” concurs regional

“Meseria – cale spre succes” concurs regional

Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi” din Galaţi și-a deschis porțile sâmbătă, 13 aprilie pentru a primi oaspeți dragi: elevi și profesori din diferite unități școlare din țară care au venit pentru a lua parte la concursul regional “Meseria, calea spre succes”, concurs dedicat elevilor cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de profil din ţară și elevilor cu dificultăți de învățare integrați în învățământul de masă. Aflat la cea de-a treia ediție, acest proiect educațional este înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene și îi are are drept coordonatori pe dir. Lucica Dumitrache, dir. adj. Diana Manuela Vieru și prof. Sanda Florea.

La concurs au participat 96 de elevi din 13 unități școlare din țară: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului, jud. Suceava, Școala Profesională Specială ”Sf. Ecaterina Huși, jud. Vaslui, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat, jud. Buzău, , Liceul Tehnologic Special, com. Ștefan cel Mare, jud. Neamț, Liceul Tehnologic Special ”Samus” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ”Ion Holban”, Iași, Școala Profesională Specială Emil Gârleanu, Galați, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mihălceni, jud. Vrancea, CTAT „Dumitru Moțoc” Galați, Liceul Tehnologic „Anghel Saligni” Galați  și, bineînțeles, elevi de la Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinți” Galați.

În afară de elevi, la activitate au fost prezenți și profesori îndrumători, iar Inspectoratul Școlar Județean Galați a fost reprezentat de către Inspector școlar general adjunct, d-na Doinița Popa și Inspector Învățământul special – prof. Maricel Nicolae Lazăr. Participând în cadrul unuia dintre domeniile: Turism și alimentație, Estetica și igiena corpului omenesc, Mecanică, Fabricarea produselor din lemn, Industrie textilă și pielărie, Construcții, instalații și lucrări publice, elevii au parcurs o probă practică prin care au avut oportunitatea de a-și dovedi calitățile profesionale, necesare domeniului de pregătire.

În final, pe lângă bine-meritatele premii obținute de elevii participanți, beneficiile au fost și altele: bucuria de a cunoaște oameni și experiențe noi, de a lega prietenii, de de a împărtăși opinii și bune practici din activitatea desfășurată. Organizatorii concursului – conducerea și cadrele didactice din Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți” au trăit din plin entuziasmul de a avea alături oaspeți minunați,  exprimându-și încrederea că în anii ce vor veni acest concurs va atrage și mai mulți participanți și va constitui o excelentă oportunitate pentru schimburile de experiență dintre școli.

Politica cookies

Momentan nu colectam, nu stocam si nu partajam prin intermediul site-ului date despre dumneavoastra. Cookie-urile folosite sunt doar functionale. Puteti consulta politica noastra de confidentialitate aici Politica de confidentialitate. 

/*genereaza link PDF fara bara de instrumente*/ /* */ /*dezactiveaza click dreapta pe PDFuri*/ /*dezactiveaza click dreapta */