Liceul Tehnologic Simion Mehedinți Galați

Meseria – cale spre succes- 21 Aprilie 2018

Meseria – cale spre succes- 21 Aprilie 2018

Pe data de 21 aprilie Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi” din Galaţi a fost gazda concursului regional “Meseria, calea spre succes”, concurs dedicat exclusiv elevilor cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de profil din ţară. Având drept coordonatori pe: inspector Învățământ special – prof. Maricel Nicolae Lazăr, inspector Discipline tehnice – prof. Corina Tatu, dir. Lucica Dumitrache, dir. adj. Diana Vieru și prof. Sanda Florea, acest proiect educațional este înscris în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene, poziția 20195, iar anul acesta se află la cea de-a doua ediție.

La concurs au participat 78 de elevi din 12 unități școlare din țară: Școala Profesională ”P.P. Neveanu”, jud. Galați, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului, jud. Suceava, Școala Profesională Specială ”Sf. Ecaterina Huși, jud. Vaslui, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Liceul Tehnologic Special, jud. Neamț, Liceul Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu” Timișoara, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mihălceni, jud. Vrancea, Liceul Tehnologic Special ”Samus” Cluj-Napoca, Școala Profesională Specială ”Sf. Stelian” Botoșani, Colegiul Tehnic ”Ion Holban” Iași și, bineînțeles, elevi de la Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinți” Galați.

În afară de elevi, la activitate au fost prezenți profesori îndrumători, iar Inspectoratul Școlar Județean Galați a fost reprezentat de către prof. Maricel Nicolae Lazăr – inspector Învățământul special și prof. Aura Otilia Moza – inspector Discipline tehnice. Concursul a avut loc pe șase domenii: Turism și alimentație, Estetica și igiena corpului omenesc, Mecanică, Fabricarea produselor din lemn, Industrie textilă și pielărie, Construcții, instalații și lucrări publice și a s-a desfășurat sub forma unei probe practice, în cadrul căreia elevii au avut oportunitatea de a-și dovedi calitățile profesionale, necesare domeniului de pregătire. Și au reușit din plin acest lucru, impresionând prin cunoștințele și îndemânarea de care au dat dovadă!

Pe lângă numeroasele și meritatele premii din final, acest concurs a oferit atât elevilor, cât și profesorilor multe alte beneficii – de a-și dezvolta spiritul compețițional, de a descoperi oameni și experiențe noi, de a lega prietenii, de a împărtăși opinii și bune practici din activitatea desfășurată. Concursul nu se oprește aici, întrucât în luna mai a acestui an va avea loc și o a doua secțiune a sa, intitulată „Pot să fiu mai bun !”, care va îmbrăca forma unui concurs cu participare indirectă pe cultură generală și la care școala gazdă așteaptă a cât mai bogată participare!

Politica cookies

Momentan nu colectam, nu stocam si nu partajam prin intermediul site-ului date despre dumneavoastra. Cookie-urile folosite sunt doar functionale. Puteti consulta politica noastra de confidentialitate aici Politica de confidentialitate. 

/*genereaza link PDF fara bara de instrumente*/ /* */ /*dezactiveaza click dreapta pe PDFuri*/ /*dezactiveaza click dreapta */